عشق ورزی و عشق بازی

آموزش مسائل جنسی و ارائه راهکار برای مشکلات جنسی زوجین

عشق ورزی و عشق بازی

آموزش مسائل جنسی و ارائه راهکار برای مشکلات جنسی زوجین

انتخاب کرم ضد آفتاب

درجه SPF در کرمهای ضد آفتاب چیست؟

مواد تشکیل دهنده کرمهای ضد آفتاب به دو روش از پوست محافظت میکنند، آنها یا اشعه ماورای بنفش UV خورشید را جذب و راه عبور آنرا مسدود کرده یا اینکه اشعه UV را منعکس و متفرق میکنند. کرمهای ضد آفتاب بر اساس میزان توانایی آنها در جذب و دفع اشعه UV درجه بندی میشوند که Sun Protection Factor یا SPF نام دارد. درجه SPF (مانند SPF15 یا SPF20) نشان دهنده این امر هستند که مصرف کننده آن قبل از اینکه دچار آفتاب سوختگی بشود، تا چه حد میتواند زیر نور آفتاب بماند.


برای مثال شما میتوانید بدون استفاده از کرم ضد آفتاب 10 دقیقه زیر نور خورشید باقی بمانید و احساس سوختگی نکنید. هنگامی که از کرم ضد آفتاب استفاده میکنید میتوانید زمان 10 دقیقه را ضرب در میزان SPF کرم کنید و به مقدار زمان به دست آمده زیر آفتاب بمانید. اگر SPF کرم شما 15 باشد، شما 150 دقیقه یا 2 ساعت و نیم میتوانید در آفتاب بمانید. اگر پس از مدتی مجددا از کرم استفاده کنید، میزان محافظت آن بیشتر میشود اما، در مقدار زمان ایمن آن تاثیری ندارد.

چگونه کرم ضد آفتاب با SPF مناسب را انتخاب کنیم؟
بهترین کرم ضدآفتاب، آن است که برای نوع پوست شما ایمنی کافی به وجود بیاورد. جدول زیر میتواند در تصمیم گیری به شما کمک کند. توجه کنید که مشورت با پزشک در انتخاب کرم ضدآفتاب مناسب توصیه میشود، به خصوص اگر شما از داروهایی که حساسیت به نور را افزایش میدهند استفاده میکنید یا پوست بسیار حساسی دارید، مشورت با پزشک ضروری است.

نوع پوست رنگ چهره و مو عکس العمل پوست SPF
I بلوند بور، پوست بسیار روشنی که در حالت عادی سفید است. چشمان آبی،کک مک بسیار کم برنزه میشود یا اصلا رنگ نمی گیرد و به سرعت دچار سوختگی دردناک میشود. 30 - 50
II بلوند، قهوه ای روشن یا سرخ مو، پوست در حالت عادی سفید است. به مقدار کم برنزه میشود و پوست می اندازد و به سرعت دچار سوختگی دردناک میشود. 30 - 50
III نژاد آسیای میانه یا هند و اروپایی، پوست در حالت عادی سفید است. در حد معمول برنزه میشود و سوختگی متوسطی دارد. 15 - 20
IV رنگ معتدل، معمولا با چشم و موی تیره، پوست در حالت عادی سفید یا قهوه ای بسیار روشن است. به راحتی رنگ میگیرد و حداقل میزان سوختگی را دارد. 6 - 15
V تیره،پوست در حالت عادی قهوه ای است. به راحتی رنگ میگیرد و به ندرت دچار سوختگی میشود. 2 - 10
VI بسیار تیره، پوست در حالت عادی سیاه است. بسیار تیره تر میشود و هرگز دچار سوختگی نمیشود. 2 - 10




یک متخصص پوست:
استفاده از ضد آفتاب اطراف چشم به حساسیت و اشک‌ریزش منجر می‌شود

در ترکیبات ضد آفتاب‌ معمولا از موادی به نام بنزوفنون استفاده می‌شود که این مواد در اطراف چشم، باعث ایجاد حساسیت و اشک‌ریزش می‌شود لذا توصیه می‌شود که از مصرف ضد آفتاب در اطراف چشم خودداری شود.

دکتر مجتبی امیری متخصص پوست در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خوزستان، اظهار کرد: به منظور محافظت از پوست اطراف چشم، بهتر است از عینک‌های آفتابی مناسب استفاده شود تا پوست این منطقه را از امواج‌ ماوراء بنفش uvb و uva محافظت کند.

وی افزود: نور خورشید موجب می‌شود فرد چشم خود را به منظور محافظت از نور جمع کند و بدین طریق باعث چروک شدن پوست اطراف چشم می‌شود که توصیه می‌شود از عینک‌های آفتابی برای پیشگیری از چروکهای اطراف چشم هم استفاده کرد.

این متخصص متذکر شد: بالا رفتن سن و نیز قرار گرفتن پوست در معرض عوامل محیطی نظیر آفتاب و استرس، پوست را چروکیده و ضعیف می‌کند زیرا پوست قادر نیست دوباره به طور صحیح ترمیم شود و با پیر شدن شخص غشاء میانی پوست ( لایه داخلی پوست که زیر قسمت سطحی خارجی‌ترین قسمت اپیدرم قرار دارد) شروع به کم شدن چربی می‌کند.

امیری یادآور شد: در صورت قرارگرفتن طولانی مدت در برابر اشعه‌ ماوراء بنفش خورشید، فیبرهای الاستین در پوست منهدم می‌شوند که این امر منجر به ضعیف شدن پوست و از دست دادن قدرت ارتجاعی آن خواهد شد.


پیشنهاد بنده استفاده از کرمهای ضدآفتاب دکتر ژیلا است که ترکیبات گیاهی در آن بکار رفته است و البته در ترکیب آن از بنزوفنون استفاده نشده! کرمهای ضدآفتاب متنوع اند. اگر زیاد در معرض آفتاب هستید یا پوست شما حساس به نور بخاطر پوست پیلینگ شده،لیزر و...میباشد از کرم ضدآفتاب دکتر ژیلا با اس پی اف 90 استفاده کنید.


هشت نکته درباره مصرف ضد آفتاب

۱. ضد آفتاب ها چگونه جلوی اشعه مضر را میگیرند؟ ضد آفتابها برای بلوک کردن اشعه UVAو UVB حاوی مواد شیمیایی می‌باشند که اشعه را جذب میکنند.
ضد آفتابهای فیزیکی حاوی اکسید تتانیوم و اکسید روی هستند که اشعه UVA و UVB را منعکس می‌کنند و برای افرادیکه نسبت به مواد شیمیایی حساسیت دارند مناسب هستند.

2. آیا مصرف ضد آفتاب برای همه لازم است؟
بله. تماس زیاد با آفتاب می‌تواند به طور حاد باعث آفتاب سوختگی بصورت قرمزی و تورم و درد بکند و در دراز مدت اثراتی مثل چین و چروک،کک و مک، لک‌های صورت و همچنین شلی پوست و گشادشدگی عروق پوستی را به همراه داشته باشد. سرطانهای پوستی از عوارض جدی و مهم تماس طولانی با آفتاب است.به همین دلیل ضد آفتاب برای جلوگیری از ایجاد سرطان های پوستی و پیری زودرس پوست لازم است که در همه افراد استفاده شود.جالب است بدانید که حدود هشتاد درصد از آفتابی که در طول عمر دریافت میکنیم مربوط به زیر هیجده سالگی میباشد و این مساله بر لزوم استفاده از ضد آفتاب در کودکان و نوجوانان تاکید میکند.

3. روش صحیح مصرف ضد آفتاب کدام است؟ باید نیم ساعت قبل از خروج از خانه و سپس هر دو ساعت ضد آفتاب تکرار شود،ضد آفتاب های خارجی مزیتی بر انواع ایرانی در تکرار کمتر یا روش استفاده متفاوت ندارند.باید دقت داشت که بیشترین آسیب نور آفتاب در ساعات بین 10 صبح تا 4 بعدازظهر است و محافظت در این ساعات از روز بسیار مهم می‌باشد.

4. عدد نوشته شده روی ضد آفتاب (SPF)به چه معنی است؟ بر روی ضد آفتاب ها عددی نوشته شده که بیانگر فاکتور محافظتی آن میباشد،این عدد هر چه بیشتر باشد بهتر است ولی رابطه ان به صورت خطی نیست به این معنا که فاکتور محافظتی برابر 30 حدود نود و هفت درصد از اشعه آفتاب را جذب میکند و هر چه از این عدد بالاتر برویم قیمت ضد آفتاب گرانتر میشود ولی حد اکثر سه درصد به فاکتور محافظتی افزوده خواهد شد

5. حدآقل فاکتور محافظتی برای ضد آفتاب چقدر است؟ از نظر تئوری SPF=30 کافی است ولی از آنجا که مقالات نشان داده که اکثر افرادی که از ضد آفتاب استفاده میکنند 25-50 درصد مقدار لازم را به موضع میمالند و این نکته که اکثر افراد آنرا به طور یکنواخت پخش نمیکنند لازم است که ضد آفتاب بین30-50 داشته باشد.

6. چه مقدار ضد آفتاب باید بزنیم؟ مقدار ضد آفتاب لازم 2 میلی گرم بر هر سانتیمتر مربع است.با این حساب باید هر بار یک بند انگشت از ضد آفتاب را به همه صورت بمالیم و اگر روزی سه بار به صورتمان ضد آفتاب بزنیم یک ضد آفتاب 50 میلی لیتری باید در مدت یک ماه تمام شود.نکته مهم اینکه در صورتی که کمتر از مقدار گفته شده ضد آفتاب را بزنیم فاکتور محافظتی آن شدیداً کاهش مییابد

7. آیا هر ضد آفتابی برای هر فردی مناسب است؟ خیر،بعد از فاکتور حفاظتی مهمترین مساله این است که پوست شما چرب است یا نه در صورتی که پوست شما چرب باشد یا اکنه بزند شما باید از ضد آفتاب فاقد چربی استفاده کنید.اگر پوست شما خشک است ضد آفتاب هایی که دارای مرطوب کننده باشد در بازار موجود است. برای بچه ها هم بایداز ضد آفتاب مخصوص استفاده کرد.

8. توصیه های دیگر برای محافظت در برابر آفتاب چیست؟ توصیه شده که بیشتر اوقات کاری در سایه بسر برده شود و از گرفتن حمام آفتاب خودداری گردد. از کلاه‌های لبه‌دار با لبه حداقل 7 سانتی متر و عینک‌های آفتابی هم استفاده شود. لباس‌ها باید پوشانندگی کافی داشته باشند. پوشش لباسهای تیره و ضخیم بیشتر از لباسهای سفید و نازک است. بخاطر اینکه مقداری از اشعه از ابر هم عبور می‌کند حتی در هوای ابری هم باید از ضد آفتاب استفاده شود. 


منبع: دکتر علیرضا واعظ شوشتری 
جراح و متخصص پوست، مو و زیبایی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد