عشق ورزی و عشق بازی

آموزش مسائل جنسی و ارائه راهکار برای مشکلات جنسی زوجین

عشق ورزی و عشق بازی

آموزش مسائل جنسی و ارائه راهکار برای مشکلات جنسی زوجین

درد بیضه ها و علل آن


معمولاً کوفتگی و تورم از جمله عوارض بد ضربات مستقیم به حساب می آیند. ولی علیرغم وجود این حالت هشدار دهنده، در اکثر موارد با انجام اقدامات محافظتی می توان در طی چند روز این مسائل را برطرف نمود . اقدامات محافظتی شامل :

- پوشیدن لباسهای زیر خاص، استفاده از مسکنها و کمپرس گرم می باشد. تورم و کوفتگی ناشی از عمل وازکتومی نیز به همین طریق قابل درمان هستند.

- عفونت : هم بیضه و هم بافتهای مجاور آنها استعداد قابل ملاحظه ای جهت ابتلا به عفونت دارند. زمانیکه این عفونتها رخ می دهند التهاب سبب بروز درد می شود و بیضه ها بخصوص در لمس بسیار درناک خواهند بود.

- عفونتهای باکتریایی معمولاً از طریق سیستم ادراری بالا می روند و سبب عفونت در این اعضا می شود که البته به آنتی بیوتیک بسیار عالی پاسخ می دهند.عفونتهای ویروسی نظیر اوریون در بالغین به ندرت سبب درگیری بیضه ها می شوند. اما در صورت درگیری معمولاً یک بیضه را درگیر می کنند. اما گاهی هر دو بیضه با هم درگیر می شوند. در حد بسیار کمی از افراد، عفونت بیضه ناشی از اوریون ، در صورت درگیری هر دو بیضه می توان منجر به عمیقی شود.

-واریسی شدن رگهای بیضه و تجمع آب در اطراف بیضه ( هیدروسل) : هر دو حالت فوق می توانند منجر به بروز ناراحتی در اطراف بیضه ها شوند. در این حالت فرد بیشتر درد را در اطراف بیضه ها حس می کنند و خود بیضه ها معمولاً فاقد درد هستند. وریدهای اطراف بیضه نیز همانند وریدهای پا می توانند واریس شوند که سبب بروز احساس گرمی در نوک بیضه ها و محل واریس شدن وریدها در اطراف بیضه ها می شود. گاهی عروق در لمس نیز حساس می شوند. در موارد متوسط تا شدید استفاده از روشهای جراحی جهت برداشتن عروق واریس، راهکار درمانی خواهد بود.

- هیدروسل : به معنای تجمع مایع شفاف در داخل کیسه ای است که بیضه را احاطه کرده است. گاهی اوقات ممکن است از بدو تولد این حالت وجود داشته باشد که بیشتر به خاطر اختلالات شکل گیری کیسه های اطراف بیضه هاست. هیدروسلهای کوچک به سختی قابل تشخیص بوده و خودبخود بهبود می یابند. اما انواع بزرگ هیدروسل باید به طریقه جراحی درمان شوند.

- فتق : فتق زمانی رخ می دهدکه دیواره عضلانی تشکیل دهنده شکم در یک نقطه ضعیف شده و بخشی از حلقه های روده از بین این شکاف بیرون می زنند و سبب ایجاد یک توده می شوند که روی پوست قابل مشاهده می باشد.در ناحیه کشاله ران در صورت بروز فتق، موجب پائین آمدن حلقه ای از روده سبب می شود که در این حالت بیضه بزرگتر از معمول به نظر آمده و دردی ایجاد می شود که بیشتر بنظر می رسد دارای منشاء شکمی باشد و این درد با حرکت ، سرفه یا عطسه بدتر می شود.

- پیچ  خوردگی بیضه ها: بیضه ها تا حدی متحرک هستند و اتصالات آنها به پوسته بیضه سبب می شود میزان حرکت به حداقل برسد. اما گاهی اوقات با ایجاد فشارهای یکباره و شدید ممکن است بیضه ها دچار چرخش و پیچ خوردگی شوند و در نتیجه گردش خون آنها دچار مشکل شود. سپس بیضه ها متورم شده و درد ایجاد می شود. اگر چه گاهی اوقات ممکن است بروز تورم منجر به بازگشت پیچ خوردگی شود. اما پیچ خوردگی دائمی می تواند بسیار خطرناک باشد زیرا در صورت عدم خونرسانی کافی به بیضه ها در طی 6 ساعت این بافت خواهد مرد. در نتیجه جهت تصحیح این اختلال باید بلافاصله جراحی انجام شود. اما اگر بیضه دچار تخریب شده باشد باید برداشته شود. گفته می شود مرد با یک بیضه نیز می تواند فعالیت جنسی طبیعی خود را دنبال کند و بچه دار شود.     

-گاهی اوقات تحریکات جنسی که درنهایت منجر به انزال نشود، منجر به بروز احتقان در لوله های منی بر خواهد شد که این امر منجر به بروز درد در بیضه ها می شود، این حالت بطور کلی خطرناک نیست اما ناخوشایند خواهد بود. در هر صورت بعد از چند ساعت درد بهبود خواهد یافت.

-سنگهای کلیه : گاهی اوقات در حین دفع سنگ ممکن است، درد تیزی در ناحیه شکم احساس شود که معمولاً این درد به ناحیه بیضه ها انتشار می یابد. این نوع درد، وجه مشخصه دفع سنگ خواهد بود. گاهی حتی ممکن است خون در ادرارظاهر شود. زمانیکه پزشک در حضور چنین علایمی هیچگونه اختلالی در بیضه ها پیدا نکرد درمان جهت سنگهای کلیه توصیه می شود.

-سرطان بیضه: این نوع سرطان به ندرت سبب بروز درد و ناراحتی در بیضه ها خواهد شد. بطور معمول سرطان بیضه منجر به بروز تورم بدون درد در یک بیضه خواهد شد. از طریق معاینه نمی توان علت تورم را تشخیص داد که از بیضه ها است یا از مجاری اسپرم بر. از آنجایی که این سرطان بیشتر در سنین بین 15 تا 35 سالگی شایع است و در صورت عدم درمان می تواند منجر به بروز عوارض خطرناکی شود. لذا در صورت وجود هرگونه توده در ناحیه بیضه ها که جدیداً ایجاد شده باشد و بنظر  غیرطبیعی می رسد، باید به پزشک مراجعه نمود . در حال حاضر در صورت تشخیص به موقع سرطان بیضه ، تا حدود 99 درصد می توان بطور موفقیت آمیزی آنها را درمان نمود. لذا جای هیچگونه ترسی نیست و بلافاصله باید اقدامات تشخیصی و درمانی صورت گیرد.


علل درد های بیضه

درد های حاد و یکطرفه بیضه

1-چرخش طناب بیضه:
پدیده غیر شایعی است که اکثرا در مردان بالغ دیده میشود. و منجر به اختلال خونرسانی بیضه می گردد. بطوری که اگر درمان در عرض 3-4 ساعت انجام نشود ممکن است باعث چروکیدگی دائمی بیضه گردد. در بیضه های پائین نیامده ... مستعد پیچ خوردگی
هستند. بسیاری از موارد پیچ خوردگی در زمان نوزادی رخ میدهد. آسیب ففیزیکی نیز می تواند زمینه ساز باشد. در نیمی از بیماران پیچش در زمان خواب اتفاق می افتد.. و در اکثر موارد نقص مادرزادی یک قسمت کیسه بیضه وجود دارد. بنظر میرسد در اکثر موارد علت ایجاد پیچ خوردگی وجود یک قسمت کیسه بیضه حجیمی است که باعث چرخیدن بیضه می شود. گرفتگی یک عضله مخصوص اون قسمت باعث می شود که در سمت چپ, بیضه در خلاف جهت عقر به های ساعت( اگر از پائین تخت به بیمار خوابیده نگاه شود) و در سمت راست در جهت عقر به های ساعت بچر خد.درد شدید ناگهانی در یک پسر جوان که بدنبال آن تورم بیضه و قرمز شدن پوست کیسه بیضه , درد پائین شکم و تهوع و استفراغ ایجاد میشود ... نشانه پیچ خوردگی طناب حاوی اسپرم های مردا نه است.در معاینه , عضو حساس و متورم , به بالا کشیده شده است... مشاهده میشود. در بیمارانی که ایستاده باشند.. بیضه هایی که مستعد پیچ خوردن هستند به حالت افقی قرار میگیرند. پبچش طناب بیضه منجر به ایجاد درد بیضه و عدم وجود یک رفلکس طبیعی اون قسمت بنام رففلکس کرماستریک می شود. بالا آوردن بیضه ... ممکن است درد را تشدید کند.. درد عفونت اپیدیدیم.. که خیلی شبیه درد پیچش بیضه است... معمولا با مانور مذکور کاهش می یابد.. و در عرض چند ساعت چرک های خون بالا می رود... البته همانطور که گفتم این مشکل را باید حتما از چند بیماری افتراق بدهیم.. یکی عفونت قسمت دیگری ار کیسه بیضه بنام اپیدیدیم است... یکی اوریون اون قسمت هست... و دیگری ضربه است... روشهای تشخیصی خاصی دارد... یکی سونو گرافی داپلر است... ولی قطعی ترین روش اسکن ایزوتوپ است..


2- چرخش ضمائم بیضه:
ممکن است بطور خودبخودی ضمائم بیضه دچار چرخش شوند.. این پدیده معمولا در پسر بچه های زیر 16 سال رخ میدهد. درد بیضه اولین علامت است که پس از آن توده کوچک و حساس در قطب فوقانی بیضه لمس می شود.اون علامت بسیار اختصاصی
هست بطوری که اگر با کشیدن پوست روی آن توده آبی رنگی دیده شود. در معاینات بعدی تمام بیضه متورم و حساس است.
که در این مرحله افتراق پیچش بیضه از ضمائم مطرح می شود. در صورت هر گونه شکی به پیچ خوردن طناب حاوی اسپرم ها
بلافاصله باید عمل جراحی انجام شود. معمولا درد و تورم طناب حاوی اسپرم ها در عرض 5-7 روز بعد برطرف می شود.

3- صدمات و ضربه های بیضه
4- سرطان های بیضه
5-اوریون بیضه
6-درد پس از وازکتومی
7-بی دلیل
8- درد ارجاعی از میز نای: یعنی کیسه بیضه هیچ مشکلی نداره و درد, اصلا از لوله ادراری از کلیه به مثانه هست که به
کیسه بیضه کشیده شده
9- عفونت پروستات
10- تحریکات جنسی
11- باد فتق پیشرفته
12- اختلالات موضعی بیضه: lyme-PAN - سرطان خون بیضه ای- داروها- گرفتگی عضله مخصوص اون قسمت
بنام کرماستر
13- درد های راجعه: سنگ میزنای- آپاندیسیت حاد- گشاد شدگی یک شریان بزرگ نزدیک بیضه بنام ایلیاک- بعضی از التهابات
اعصاب اون منطقه


درد های مزمن و ثابت بیضه

 
1- اختلال روانی
2- التهاب اعصاب اون قسمت
3- التهاب بعضی لایه های پوستی کیسه بیضه ... constrictive albuginitis
4- بیضه نرمال
5- باد فتق زود هنگام
6- التهاب غددلنفاوی اون قست به علت عفونت
7- کشش اتصلات عضلانی اون قسمت به استخوانهای اون منطقه
8- بیماریهای مفصل ران
9- التهاب پس از وازکتومی
10- عفونت اپیدیدیم باکتریال مزمن
11- چرخش ناکامل و عود کننده بیضه

نقل از سایت ایران سلامت


توصیه هایی برای کاهش درد بیضه در لینک زیر هست که میتوانید مطالعه کنید

آشنایی با علل درد بیضه و تناسلی و روش های درمان آن



نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد